marți, 16 martie 2010

Articol despre spectacolul Amadeus, preluat din ziarul Ring

Mirela Pipirig 16.03.2010

„Amadeus”, in regia lui Marcel Top

REGAL. Spectacol de exceptie la Opera

http://admin.ziarulring.com/images/upload/cultura/amadeus-in-regia-lui-marcel-top-434x326.jpg
Opera Naţională Bucureşti vă invită astăzi la spectacolul „Amadeus”, ce reuneşte textul omonim semnat de Peter Schaffer cu scrisorile lui W.A. Mozart şi muzica celebrului compozitor.

Evenimentul se va desfăşura în foaierul galben al Operei, începând cu ora 18.30. Sub bagheta tânărului regizor Marcel Ţop, studioul Experimental de Operă şi Balet “Ludovic Spiess” în colaborare cu Fundaţia „Ileana Mustatză“ propune publicului o întâlnire extraordinară cu muzica lui Mozart, ce va fi reunită cu textul piesei de teatru „Amadeus”, de Peter Schaffer.

Spectacolul, care prezintă traseul unui destin necruţător plecând de la biografia marelui compozitor, îi va avea în distribuţie pe actorii Marius Bodochi (Salieri) şi Răzvan Oprea, în rolul lui Mozart. În ceea ce priveşte partiturile, acestea vor fi interpretate de soliştii Operei Naţionale Simonida Luţescu, Mihaela Işpan, Şerban Cristache, Vasile Chişiu şi Marius Boloş. Artiştii vor fi acompaniaţi de pianista Lidia Butnariu. Astfel, cei care sunt admiratorii celebrului compozitor sunt aşteptaţi la o întâlnire extraordinară cu muzica lui Mozart şi povestea sa de viaţă.

A câştigat premiul pentru cea mai bună regie
Marcel Ţop este unul dintre regizorii apreciaţi atât de public, cât şi de critici. Încă din 1998 a câştigat premiul pentru cea mai bună regie cu piesa „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”, de Horia Lovinescu. De asemenea, în 2006 a câştigat premiul pentru cel mai bun spectacol cu „Edmond”, la Gala „Comedia ţine la tineri”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu