sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Codul spectacolului AMADEUS in regia lui Marcel Top

Ce propune acest spectacol? De fapt, ce condamna acest spectacol?

ARTICOLUL 1
Acuzarea adevaratilor vinovati, OAMENII, care se fac vinovati de ignoranta, de suficienta, de cruzime in raport cu ceea ce este altfel, fata de tot ceea ce reprezinta schimbarea, in acest caz- numitul Wolfgang Amadeus Mozart.

DOVEZI: a se citi scrisorile lui Mozart. R Rolland: "Daca veti citi aceste scrisori ,Mozart va ramane prietenul vostru pe viata si figura sa draga se va ridica in fata voastra in toate ceasurile de cumpana grea. Veti asculta rasul sau bun, copilaros, eroic si oricat de trist ai fi, rosesti daca te gandesti la mizeria si nedreptatea aceasta traita si suportata de Amadeus cu atata voiosie si energie."

ARTICOLUL 2
In privinta mortii lui Wolfgang Amadeus Mozart:
Toti sunt vinovati!

ARTICOLUL 3
Defaimarea gratuita si fara sens a cetateanului Antonio Salieri, transformat de catre inconstientul colectiv (cu contributia Hollywood-ului) intr-un tap ispasitor.

ARTICOLUL 4
Cetateanul Antonio Salieri, un cetatean talentat, se face vinovat doar de lipsa de geniu fapt foarte des intalnit.

ARTICOLUL 5
Cetateanul Salieri se face vinovat de inactiune si nesemnalizarea geniului catre ceilalti cetateni contemporani lui, in acest caz, vinovat de geniu fiind cetateanul JOHANNES CHRYSOSTOMUS WOLFGANG GOTTLIEB ( AMADEUS) MOZART.

ARTICOLUL 6
Cetateanul Salieri a fost condamnat de Posteritate, Umanitate in fapt, la neliniste eterna.

ARTICOLUL 7
Multi se fac vinovati de intelegerea proasta si luarea in raspar a povestii celor doi cetateni, Mozart si Salieri.

ARTICOLUL 8
De asemenea, oamenii se fac vinovati de aruncarea in carca cetateanului Salieri a intregii culpe legat de sfarsitul lui Amadeus Mozart, si transformarea acestuia in mod arbitrar in tap ispasitor.

ARTICOLUL 9
Apropos de moartea- de fapt ASASINAREA lui MOZART, conform sitagmei cetateanului filosof Albert Camus- TOTI SUNT VINOVATI!!!!
In consecinta, avem de-a face cu un OMOR COLECTIV.

OBSERVATIE
FAPT GRAV PENTRU CONTEMPORANI

Oamenii continua sa omoare si sa nu inteleaga tot ceea ce le depaseste limitele si timpul.


SENTINTA
Se vor aduce in fata juratilor, a publicului, de catre numitul Marcel Top, de profesie regizor, incepand cu luna februarie, an 2010, la Opera Nationala Bucuresti, mai exact SEOB, dovezi si argumente in privinta acestor capete de acuzare.

Regizorul va fi ajutat in acest demers de catre numitul Marius Bodochi de profesie actor, cu o bogata experienta in slujba Thaliei, care va interpreta rolul cetateanului Antonio Salieri si a unor inalte fete vinovate de OMUCIDERE in cazul WOLFGANG AMADEUS MOZART, cum ar fi imparatul Iosef al Austriei si Marele Maestru Mason Van Swieten.
Acestia sunt acuzati de ignoranta, ipocrizie, suficienta; intr-un cuvant care le intruchipreaza pe toate, de PROSTIE.

De asemenea, demersul regizorului in acest proces va fi sustinut de catre numitul Razvan Oprea, actor al Teatrului National, care prin voia Domnului va interpreta rolul lui WOLFGANG AMADEUS MOZART.

Din staff-ul spectacolului fac parte: Anca Cernea- costume, Romanita Iovan si Mihaela Drafta- realizare costume, Daniel Divricianu- scenograf, Dan Ardelean-compozitor.

Martor principal: Muzica- adusa live in scena de catre talentatii solisti si interpretii Operei Nationale Bucuresti.


Va asteptam!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu